4.07.2015

Koltuk Boyama - Painting Couch

Yıllar sonra gelen ekleme:) Koltuğumu boyadım. O zaman chalk paint Türkiye'de yoktu ama şimdi var:) Koltuk nasıl boyanır? Sonuçlar nedir? Tüm bilgilere ayrıntılı olarak Evim dergisi Temmuz sayısından (2017) ulaşabilirsiniz:)

Koltuk boyanır mı? Boyanır boyanır, her şeyi boyarız biz buna koltuklarda dahil:) Koltuklarımı değiştirmek istesem de bir yanım hep caydırıyor beni, üstelik oldukça başarılı. Bende biraz arayışa geçip koltuklarını boyayanların deneyimlerini okudukça iyiden iyiye ısındım bu fikre. İşte Tamara' nın  koltuğunun boyanmadan önceki hali, benimkilerle aynı renk.

koltuk nasıl boyanır

Tamara koltuklarını boyarken kullandığı karışımı fotoğraftaki gibi özetlemiş. Malzemeleri bulmak ve deneyimlemek kalıyor geriye. Gerçi ilk olarak eski bir koltuğu kurban etmek mantıklı olan, yoksa iyi bir iş çıkarayım derken aile içi şiddet olmasın sonu:) Ayrıntılı olarak Tamara' nın yazısını incelemek için bir tık lütfen.

koltuk nasıl boyanır

İşte koltuğun boyanmış hali. Ben rengini çok sevdim, aslında tam istediğim tonlarda olmuş. Ne dersiniz, bu işi başarabilir miyim? Yavaştan ve çaktırmadan arayışlara geçtim, gönüllü kobay olmaya hazırım, beklemede kalınız.

Mutlu bir hafta sonu beklesin hepimizi, hemde çok mutlu:)

koltuk boyanır mı?

Is couch is painted? Here are the before and after photos. I think the result is quite successful, worth a try. If you think you like me, you can browse to Tamara's. I'm willing to discuss the results soon.

Have a wonderful weekend:) 


13 yorum:

  1. Kolay gelsin canım ancak naçizane tavsiyem, rengini değiştirmenin en pratik yolu koltuklara kılıf diktirmek . Aklında bulunsun 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım ablacım arayış içerisindeyim, maalesef rengi sarardı döşemesinin zamanla. Kılıf fiyatları inanılmaz pahalı burada, geçen sene 1500 tl gibi bir maliyet çıkarttılar, hemen vazgeçtim:)

      Sil
    2. Merhaba bende koltuk boyamak istiyorum ancak hangi boya ve nasıl boyacı bilmiyorum acaba bilgi verirmsnz

      Sil
  2. Aaa ay valla yapcak bak görüyor musun? Tuba aile faciası olmaması için çok düşün arkadaşım :)) Sonucu heyecanla bekliyorum!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Valla başlarım boyamaya bak tutmayın beni:))) Yok tatlım araştırma aşamasındayım, heran herşey olabilir:)

      Sil
  3. Tubacım başlarda bende kılıf diktirmek istedim ama öyle uçuk fiyatlar verdilerki mecburen vazgeçtim baktım başka çare yok en sonunda biliyorsun kendim diktim ama çok zormuş gerçekten hem zaman hem sabır isteyen bir iş o yüzden bu yöntem çok aklıma yattı sen araştır bakalım mantıklı gelirse bende diğer kanepeyi gözden çıkarırım artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım o kadar yüksek fiyatlar söylüyorlar ki, yenisini al daha iyi:) Benim koltuklarım modern koltuklar ve kolçakları çok geniş kılıf diktirsemde olmaz olsa bile çok komik durur. Kılıflarda İKEA tarzı koltuklarda güzel duruyor bence, hepsinde şık durmuyor. Malzemelerini bulursam hemen deneyeceğim ve ayrıntılı yazacağım fotoğraflayıp. Sen hiç merak etme bende:)) Öperim kocaman seni.

      Sil
  4. Çok güzel olmuş ama ben cesaret edemezdim sanırım.
    Yada koltuğu gözden çıkarma ihtimalim varsa, o zaman böyle bir şeye kalkışırdım:))
    Ama gösterilen cesaretten ötürü tebrik etmek lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bende eski bir koltukta denemeden kalkışamam bu işe sanırım:) Ben çok sevdim rengini, bir delilik anı lazım:)

      Sil
  5. Ayy Tuba yapacak mısın sahiden, kıyma koltuklarına :)
    Benim koltuklarım çok fena durumdalar, bende yakında kaplatmayı düşünüyorum, yeniden almak istesem eminim gidip 3-5 milyarı bulacak, ama belki sen de düşünebilirsin kaplatmayı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım inan gözüm döndü:)) Ben ksplatmayı düşündüm ama bizim kolçaklarıda daraltmak istedim olmuyormuş. Birde çok yüksek fiyatlar onu yaptıracağıma yeni koltuk alsam daha iyi:)

      Sil
  6. Eee koltugunuzu boyadiniz mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehe:) Malesef arkadaşlarımın vazgeçirmesiyle boyayamadım:)

      Sil