18.02.2015

Pufidik Poğaça Tarifi


 Pufidik poğaçalarım ve  ben karşınızdayız:) Bulut gibi, göz göz poğaça yapmak istiyorum diyenler bu tarifi mutlaka deneyiniz, pişman olmayacaksınız...
Ne zamandır ha paylaştım ha paylaşacağım derken, kısmet bugüneymiş. Kahvaltılarda ekmek niyetine kullandığım çok hafif bir tarif bu, umarım sizde beğenirsiniz.


İşte en pufidiğinden poğaça tarifi;

 -Malzemeler-
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta ( sarısı üzeri için, beyazı karışımın içi için )
Alabildiği kadar un:)

-Yapılışı-
Ilık suda mayanızı erittikten sonra şekeri ve tuzu ekleyip mayanın gelmesi için birkaç dakika bekleyin. Daha sonra sıvı yağını ve yumurtanın beyazını ekleyip karıştırın. Bazıları sıvı yağı en son koyun diyor ama ben önce koyuyorum, tercih size kalmış. Son olarak unu ilave edin.
Poğaçanın göz göz ve pufidik olması için un ilavesinde biraz cimri davranmalısınız. Bu poğaça için kıvam çok vıcık vıcık değil ama şekil verirken hafif elinize yapışması hali. Biliyorum bu alabildiği kadar un meselesi çok gıcık ama alabildiği kadar un eklenecek burada:)
Hamura şekil verip tepsiye koyduktan sonra üzerine temiz bir örtü serin ve hamurun mayalanmasını bekleyin. Hamur mayalandıktan sonra üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp susam veya çörek otu serpiştirin ve 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Şimdi birde yanına güzel bir çay demleyin, biraz peynir biraz domates... Bak yine canım çekti:)


 Ağzınızın tadının kaçmayacağı, hep güzel haberler alacağınız, bulut gibi pufidik geçsin gününüz.
Neşe ve huzur hiç eksik olmasın hayatınızdan emi:)