21.08.2014

Krapon Kağıdından Ponpon Yapımı

 Aslında krapon kağıdını pek sevdiğim söylenemez ama pastel tonlarda bir set bulmuşken bende fırsatı değerlendirdim. Kızımın odası için ponpon garland hazırladım. İşte minnoş ponponların yapımı.

 İlk olarak 4 adet dikdörtgen parça keselim ve üstüste koyalım. Kestiğimiz parçanın boyutunu istediğimiz ponpon büyüklüğüne göre ayarlayalım.


 


 Üstüste koyduğumuz kraponları yelpaze yapar gibi katlayalım.






 Katlama bittikten sonra orta noktasını iki tarafından biraz kesip iple bağlayalım ve kağıdın iki ucunu makasla yuvarlatarak düzeltelim.




 Kağıdın katlarını yavaşça açtığımızda ponponlarımız hazır. İstediğiniz uzunluktaki ipe ponponları bağlayıp garlandınızı kullanabilirsiniz.




 Aklıma gelen kullanım fikirlerinden bazıları; çocuk odalarında lambalara asmak, kanaviçe kasnağından farklı ebatlarda hazırlanmış ponponlar ve kumaşlarla dönence hazırlamak, dondurma çubuklarının ucuna yapıştırarak hazırlanmış ponpon kitap ayıraçları, dekoratif mutfak raflarında ve vitrinlerde garland olarak kullanmak, kurdela üzerine yapıştırıp çocuklara saç bandı ve bileklik yapmak,.. Ve aklıma gelmeyenler:)




 Fikirlerinizi ve önerilerinizi beklemekteyim :) Sevgiler.