27.06.2015

Ahşap Saksı Yapımı - Making Wood Flower Pot

renkli saksı yapımı

Merhaba herkese! Gelmeyen yaza inat bende yaptığım ahşap saksıyla evime yazı getiririm arkadaş. Sizde evinize renk getirmek istiyorsanız elinizi çabuk tutun, özellikle ben bu işlerden anlamam daha önce elime fırça almadım diyenler hadi toplanın ahşap saksı yapacağız:) Ahşap saksı olarak kullanacağınız kutuyu ister marangozda yaptırın isterseniz hobi marketlerden hazır alın size kalmış. Eğer kutunuzda pürüzler varsa bırakın öyle kalsın hiç ellemeyin bu pürüzler ve çizgiler saksıya güzellik katan, baştan demiştim değil mi çok kolay olacak diye?

vintage çiçeklik

Fırça olarak büyük bir fırça tercih edebilirsiniz bu sayede boyadığınız yüzeyde eskitme görünümü elde edeceksiniz. Hafifçe boyaya batırdığınız fırçanızla yüzeyi hafif dokunuşlarla boyayın ve ahşap saksının alt kısmından yukarıya çıktıkça beyaz boyanın sürüldüğü yüzeyi azaltarak en üst kısmı ahşap olarak bırakın. Beyaz boya tam kurumadan istediğiniz renkle beyazın üzerine yine aşağıdan yukarıya darbeleri azaltarak renklendirme yapın. Burada her yeri eşit boyamak değil amaç o yüzden kendinizi hiç bunaltmayın, demiştim çok kolay:)


Ahşap saksınızın alt zeminini boyayıp kuruttuktan sonra bütünlük sağlaması için simli altın renginde boyayla üçgenler oluşturun. Üçgenleri oluştururken bant yardımıyla isteğinize göre irili ufaklı konumlandırıp içlerini boyayın. Kurutma işlemi bitip ahşap saksınızı kullanırken çiçeklerinizin tabanına saksınızı sudan korumak için plastik kaplar yerleştirin böylece saksı zarar görmez. İşte bu kadar basit, ne kolay ama ne tatlı değil mi?

Fıstık gibi toz pembe bir gün bizi beklesin, aman ne güzel bir gündü tadı damağımda kaldı diyelim gün sonu alırken. Hadi kolay gelsin:)

ahşap saksı yapımı

Hello everyone! First of all I would like to note that the first English attempt at post and I expect your understanding for my crappy English:) Today the diy project is making wood flower pot. 

Materials needed: wooden box, acrylic paint (white, pink and gold), thick paint brush and washi tape.

First, lightly white paint your wood box. Reduce painting the upward brush strokes and the upper part of the painting. Light pink acrylic paint and then paint dry again create shades of pink with light upward strokes below. Once dry, paint with white and pink paint finally gold paint to create your triangle that with washi tape. 

ahşay çiçeklik yapımı

Here's your wood flower pot ready to color your home. You enjoy, you can spend a very happy day wish:)

See you soon.