9.05.2015

Geometrik Desenli Tepsi Yapımı

Merhaba herkese:) Bu hafta o kadar yoğun ve stresli geçti ki! Elis iki yaş sendromunu köküne kadar yaşattı, telefonlar bozuldu mu ne bilmiyorum yüklediğim fotoğraflar oldukça bulanık çıkıyor. geçen hafta yazıya eklediğim fotoğraflarda aynı sorunu yaşamıştım ama düzelir derken bugün de aynısı oldu bakalım nasıl çözeceğim:) İyi bir makine almalı ama fiyatlar o kadar yüksek ki bakalım. Neyse artık aramızda yabancı yok hazır yazmışken içimi dökeyim, açılayım dedim:)


Baktım kafam dağılacak gibi değil yada toplanacak gibi mi demeliyim bilemedim, hobi marketten aldığım tepsiyi gecenin bir köründe boyamaya karar verdim. Fırçalar, boya kokusu iyi geldi biraz:) Önce düz bir renge boyayacaktım sonra geometrik desen sevdam aklıma düşüverdi.


Daha önceki yazılarımda bu sevdamdan bahsetmiştim, bilmiyorum ama üçgen, dörtgen, beşgen... ne varsa kapım açık bu aralar onlara, seviyorum kendilerini:) Bu sezon oldukça moda olmuş, hemen her yerde geometrik desenli bir ürün karşınıza çıkıyor.


Nasıl yaptığıma gelecek olursam, tepsinin ahşap kısmını boyamak istemedim böyle daha şık olacağını düşündüm. İlk olarak tepsinin iç çeperlerini bantla çevirdim, böylece boyarken yan taraflarına boya bulaşmadı. İç kısımın deseni için büyük üçgenler kullanmak istedim ve ikinci fotoğraftaki gibi göz kararı bantlayıp istediğim renklerde boyadım.


Boya kuruduktan sonra bandın altında kalan ham ahşap bölümü tekrar boyamadım bu özellikle istediğim bir şeydi, böylece tutma yerleriyle bütünlük oluşturmuş oldum. Eğer siz isterseniz tekrar boyalı kısımlardan bantlayarak aradaki çizgileri de  boyayabilirsiniz. Bilmiyorum çok sevdim onu, içine çiçeklerimi ve minik çerçevelerimi yerleştirip ikametini yemek masası olarak kaydettireceğim:) Umarım sizde beğenirsiniz ve denerseniz, aslında mutlaka deneyin derim:))
Not: Bir Dost...


Sizi çıldırtan, deli eden, oynatmama az kaldı dedirten her şey siz bir durun bakalım, bir kenara çekilin biz biraz mutlu olacağız:)