16.08.2014

Kendin Yap! Patates Baskısı ile Kumaş Boyama

 Kızımın odasında boyadığım hasır bir koltuk vardı ve minderini kaplamaya kafayı fena halde takmıştım. Baktığım kumaşlar çok hoşuma gitmemişti farklı olsun, vintage olsun, odaya uyum sağlasın derken evde bozulmuş patateslerden kumaş boyamak aklıma geldi. Maliyet olarak oldukça düşük fakat hem yaparken hemde kullanırken verdiği mutluluk oldukça fazla:)

 Sadece ihtiyacınız olan keten kumaş, patates, istediğiniz renklerde boya, istediğiniz şekilde pasta kalıbı ve çatal. Aslında yapım aşamasını anlatmaya gerek yok hangimiz patates baskısı yapmadık ki ama ben yinede biraz yaptıklarımdan bahsedim:) Önce patatesi soyup ikiye böldüm sonra yıldız kalıpla şekil verdim ve etrafındaki fazlalıkları aldım. Boyamın rengini bebek mavisi seçtim ve çatal batırdığım patatesle başladım baskı yapmaya.





 Pastel tonlar benim daha çok hoşuma gidiyor ama neon renklerde de çok hoş ve farklı olacağını düşünüyorum.Boyama yaparken ben birkez aldığım boyayla 3 kez baskı yaptım böyle çok daha hoş geldi gözüme. Boyama bittikten sonra benim için işin en zor kısımı geldi bir gece beklemek.
Ertesi gün büyük bir sabırsızlıkla kumaşı kontrol edip hemen mindere serdim. Ve artık mutluyum:)




 Artan kumaşımdan yaptığım dekoratif kurulama bezim de  artık mutfağımda:) En kısa sürede yanına yeni arkadaşlarda eklenecek.




 Sizde kendi tasarladığınız kumaşlarla hayatınıza küçük mutluluklar katabilir, çocuklarınızı da bu eğlenceye ortak edebilirsiniz.
Keyifli zamanlar geçirmeniz dileğiyle.