27.07.2015

Saksı Boyama - Paint Flower Pots

kaktüs saksısı

Bu aralar içimde bitmek bilmeyen bir sıkıntı var. Oturup eni konu sebebini bulmaya çalıştım ve sonra uzun zamandır izlemediğim haberleri izledim. Haberlerin başlamasıyla beynimdeki karıncalanma arasındaki süre ışık hızından bile daha hızlıydı sanırım, içimde büyüyen kara deliği anlatmam mümkün bile değil... Nasıl mutlu olabilirsin ki? Neyse yazmaya devam edersem post sonunu göremeyebiliriz.

kaktüs dekorasyonu

Ne derdim hep ben; mutlu olmak için çokça çabalamak gerek. Bende uzun zamandır çılgınca vurulduğum kaktüslerime adadım kendimi. Bu çılgınlık öyle bir takıntı oldu ki çiçekçilerde, evlerde, dükkanlarda, baktığım her fotoğrafta gözüm hep onları arıyor, özellikle de büyük olanlarını. Haftasonu toprak değişimi yaparken tek güzel tarafı fiyatının uygun olması olan itici plastik saksıları da boyadım. Ne ezikledim, ama öyle:)

pastel dekorasyon

İlk olarak RayMax marka beyaz sprey boya ile boyadım saksıları. Kullanması çok kolay ve saksının yüzeyinde hoş bir doku bıraktı bu marka, çok hoşuma gitti. Boyama işlemini yaparken dışarıda yada balkonda yapmanızı öneririm, ben içeride yaptım her yer toz bulutu oldu:) Kuruduktan sonra akrilik boyayla renklendirdim saksılarımı. Toprağın en üstüne beyaz kum ekleyerek daha şık durmalarını sağladım. Neyse ki saksılarımın fotoğraflarını çekerken biraz olsun mutlu olabildim. 

pastel dekorasyon

Bu kötü günlerin geçeceğinden hiç şüphem yok! Belki biraz zorlu olacak ama olacak. Daha aydınlık, daha mutlu, daha daha daha harikulade günler bizi bekleyecek. Mesela işsizlik terimi sözlüklerden kalkacak, açlık sadece kelimelerde anlam bulacak, mesela Pazartesi sendromsuz devam edecek hayatına ve ÇOCUKLAR sonsuza dek mutlu yaşayacaklar. O zamana kadar iyi bakın lütfen kendinize. 

Sevgiler...

pastel dekorasyon

This breaks my madness house. I cactus flower frenzy in that it was an obsession, homes, shops, my eyes always looking at all the photos I see them, especially the larger ones. I painted the repellent plastic pots with soil that weekend doing one nice thing about the appropriate exchange rate. First raymax brand pots painted with white spray paint. Very easy to use and it left a pleasant texture in the surface of the pot I really liked this brand. I suggest you do the coloring process while outside or on the balcony. I spice up my pots of acrylic paint after drying. I make them stop putting more fashionable white sand top soil by.

Wishing you a very happy and wonderful week! 
Loves...

22 yorum:

  1. inşallah canım inşallah umutsuz yaşayamaz ya insan! umudumuz hiç solmasın..
    bu güzel fotoğraflarınla günümü aydınlattın..
    saksıların şahane olmuş, kaktüslerin de içine çok yakışmış bilesin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söyledin canım umut etmek gerek... Ne mutlu oldum beğenmene ve sana enerji vermelerine. Çok ama çok teşekkür ederim, mutlu kal . Öperim çok:)

      Sil
  2. Sanırım hepimiz aynı durumdayız. Dün resmen çatlayacak gibiydim, kabıma sığamadım. Televizyonu açmak istemiyorum, twittera bakmayacağım dedikçe sanki daha çok bakıyorum, okudukça sinirleniyorum, üzülüyorum. Son bir haftadır tatilde depoladım huzur hemencecik gitti:(
    Umarım işler daha da kötüye varmadan düzelir, hiç umudum yok ama dua etmekten başka da şansımız yok.
    Saksıların ise harika olmuş, huzur verici renkler, harika fotoğraflar.. Keşke hep böyel şeylerle ilgilenecek huzurlu hayatlarımız olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende öyleyim, zaten bu ülkede yaşamak oldukça güçtü şimdi daha da zorlaştı işler... Bakmak istemiyorum ama bir yanım herşeyi bilmek istiyor. Dün akşam yine düşündüm biliyormusun hep düşünürüm toplum refahının yüksek olduğu biryerde yaşasaydık nasıl olurdu diye. Mesela tutmayan güllerim için üzülsem yada komşunun bahçeme savrulan yapraklarına küfretsem... Ama elimizde olan bu bizi mutlu eden işlerle daha çok uğraşmazsak yeminle depresyonun dibindeyiz. Çok teşekkür ederim beğenmen beni çok mutlu etti, biraz olsun tahatlıyorum bunlarla. Öperim en kocamanından.

      Sil
  3. Aynı duygular... İçinde bulunduğumuz durumun kavurduğu yüreklerimiz, sıcakların bize yaptığından beter. Bloğu da boşladım. Daha bugün dedim kendime hadi silkin, bir şeylerin ucundan tut diye... Saksıların rengi içimi açtı, beyaz kumla daha bir güzel olmuşlar. Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bende aynı durumdayım. Elimde birikmiş bir dünya iş var fotoğraflanmayı bekleyen ama içimden bir türlü gelmiyor. Aslında bunlar insanı hayata bağlayan, mutlu kılanlar her daim çabalamak gerek. Çok mutlu oldum beğenmene çok, en azından bunlar bize iyi gelsin. Yazılarını merakla beklemekteyim.

      Sil
  4. Mutsuz insanlar ülkesi Türkiye'nin kozasına çekilmiş küçük şeylerden mutluluk payı çıkarmaya çabalayan kadınlarıyız biz. Gelecek için endişelenmediğim tek bir an yok, evladımız, canımız ciğerimiz Mehmetçik'i düşündükçe sıcaklardan yorgunluktan şikayet etmeye hakkımız var mı?
    Tubacığım muhteşem fotoğraflar ve akıllıca buluşların için teşekkürler. İyi ki varsın , biz bir avuç insan birbirimize kardeş, ana-kız olmak zorundayız . Seviyorum seni 💞

    YanıtlaSil
  5. Bilmiyorum ki ablacım, elbet buna da şükür daha kötü durumda olanlar var. Sözde hepimiz eşitken özde birbirimizden o kadar farklıyız ki, kötüler egemenliğini sürerken iyiler gizli özne olmuş hatta bazı iyicikler o kadar gizliler ki oturdukları yüksek koltuklarında kaybolmuşlar. Asıl sen iyi ki varsın, iyi ki tanıdım seni, tanıdıkça sevgim ve saygım daha bir arttı daha bir sahiplendim seni sanki yıllardır hayatımdaymışsın, eski mahalleden karşı komlumuzmuşsun bize limonata hazırlarmışsın gibi... Ablam oldun, dünyalar tatlısı ablam. Daha güzel günlerimiz olacak, ne mutluluklar paylaşacağız bak gör...
    Seni çok seven kardeşin sevgiyle kocaman öper seni:)

    YanıtlaSil
  6. Nice shoes!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/2015/07/giveaway-evil-eyetote-bag.html

    YanıtlaSil
  7. Ben de evde, aldığım eşyalarda izim olsun isterim. Hep bir şeyleri değiştiririm. En sevmediğim şey de plastik saksıların rengi. Aslında şöyle güzel renkte yapsalar :D Huzurlu günler yakındır inşallah... Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El emeği olunca hem daha anlamlı ve daha kıymetli oluyor. Bende hiç sevmem kendilerini, keşke güzel renkleri olsa ama olsun biz yaparız:) Umarım yakındadır.
      Sevgiler...

      Sil
  8. O şirin rengarenk saksılar yazdıkların öyle iyi geldi ki güzel ülkemiz için dilerim hep iyi şeyler olur çocuklarımızın geleceğinden korkmadan her gün kötü bir haber almadan yaşayacağımız günlerde gelir şu aralar tek dileğim bu :( sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar içten bir Aminnn dediğimi bir bilsen yorumunu okur okumaz. Bu karamsarlık, bu mutsuzluk ve güvensizlik umarın tez zamanda geçer. Yazımı beğenmene ve sana iyi gelmesine öyle mutlu oldum ki. Öperşm kocaman...

      Sil
  9. Ne kadar güzel bir köşe şu kadrajındaki Tuba! Keşke hep böyle şeylerle dolu olsa günüm de içim şişmese. Ama ne yazık ki benim işim siyasi gündemle alakalı, bu nedenle bakmayayım, açmayayım diye bir şansım olamıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Monica. Siyasetle ilgili bir işin olduğunu hiç bilmiyordum, senin için daha zor geçiyordur eminim günler. Umarım en kısa sürede bu kargaşa biter ve sende huzurlu ve temiz siyasete maruz kalırsın, gerçi namümkün gözüküyor gibi:(

      Sil
  10. Al benden de o kadar be Tubam. Geçmeyen bir can sıkıntısı sonumuz hayrolsun... İnsan uğraşmalı, üretmeli yine de değil mi? Ne de güzel yapmışsın. Bu saksıların güzelliğinde günlerimiz olur umarım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım, eğer sorunlara kapılıp hayata mutlulukla bağlanacak bir uğraşla meşgul olmaz ise insan işi daha bir zor. Hepimiz güçlü olmalıyız mutsuz olacak onca şey var ki inadına mutlu olmaya çalışmalı.
      Güzel arkadaşım ne iyi geldi yorumun, öperim çok:)

      Sil
  11. Çok haklısın Tuba ne denirki..Nilgun abla ne guzel yazmis..kalbimiz acıyor ve küçuk seylerden mutlu olmaya calisiyoruz cunku yasamak icin enerjiye ihtiyacımız var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ihtiyacımız var canım. Bu aralar herkesin içinde bir sıkıntı var ve birçoğumuz hayattan zevk alamıyoruz. Bu yaşananlar hepimizi derinden etkilese de küçük mutluluklarla hayata tutunmalıyız.

      Sil
  12. kaktüsler de saksılar da çok şık. Ben de bir kaktüs ve skulent delisiyim. Balkonumun birini onlara adadım. Kolleksiyon yapıyorum. Aklınızda olsun internetten sipariş edebilirsiniz. ben Angay kaktüs'den alıyorum. (https://www.kaktus.web.tr/) kargo ile kutuda geliyor. Çok güzel paketlenmiş olarak hiç zarar görmeden. Her birinin adı da yazılı oluyor. Toprağı saksısı her şeyiyle...Benim gibi bir kaktüs sever görünce pek mutlu oldum çenem düştü :) sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, beğenmeniz beni çok mutlu etti:) Bende kaktüs severim bazen köylerde arayışa çıkıyorum:) Şimdi baktım siteye güzel bir site sizde memnunsanız denemekte fayda var.
      Akşam müssit olunca sayfanızı ayrıntılı inceleyeceğim çok hoşuma gitti:)
      Sevgiyle kalın...

      Sil