15.03.2015

Saksı Boyamak

Mutlu Pazarlar herkese:) Bahar gelsin diyoruz ama yok bu sefer çok nazlı çıktı kendileri. Güneşi, denizi, kumu özledim vallahi, neyse:) İki hafta kadar önce aldığım sarmaşıklarıma saksı almayı planlarken aklıma bu küçük güveç tencerelerini saksı niyetine kullanmak düştü. Aslında boyamak gibi bir niyetim yoktu ama birden fırçayı elimde buldum:)

pastel dekorasyon

İlk önce yarısına kadar güveci bantlayıp pembe renge boyadım. Asıl niyetim birini farklı renkte boyamaktı ama evde boya kalmayınca mecburen ikiz kardeş oldular:) 

pastel dekorasyon

Bir gün öyle kullandım ama içime sinmedi çok sert geldi geçişleri. Kutulara bakınırken evde sim olduğunu fark ettim, haberin yok mu evinde ne olduğundan diye düşünebilirsiniz, vallahi şu sıralar yok:) Sonra oluşturduğum simli kısım hariç alttan ve üstten bantlayıp arada boş kalan alana tutkal sürüp üzerine sim serptim ve içim rahatladı. Birden farklılaştı gözümde kendileri, sanırım seviyorum parlak şeyleri:) 

kendi saksını yap

Ben bantlarken kağıt bant kullandım ama çıkartırken yırtılmalar oldu, siz yaparsanız normal bant ile yapın lütfen. Umarım hoşunuza gider ve denersiniz, şiddetle tavsiye ediyorum efendim:) Aynı işlemi saksılarınıza da uygulayabilirsiniz. Benimle fikirlerinizi ve önerilerinizi de paylaşırsanız, ah nasıl mutlu edersiniz beni:) 

vintage dekorasyon

Renkli, neşeli, enerji dolu, pırıl pırıl, ışıl ışıl vede pek bir sempatik geçsin gününüz emi:)


21 yorum:

  1. Harika bir fikir yaratıcılığın sınırı yok ! Elinize sağlık güzel olmuş! 😊 👍 ❤🌱🌷🌹🌼🌺🍀🌻🌿

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen hiç düşünmediğin şeylerden çıkan güzellikler bunlar:) Çok teşekkürler.
      Keyifli geçsin günün:)

      Sil
  2. Harika olmuş ellerine sağlık.. Bende daha önce denemiştim ama saksılarda çok başarılı sonuç vermemişti.. Ben çiçekleri suladıkça boyalar yavaş yavaş atmaya başlamıştı.. Ama güveç kapları farklı olabilir. Daha iyi piştikleri için dışarıya su vermeleri daha az olur diye düşünüyorum.. Biraz suladıktan sonra sonucu paylaşabilirsen çok sevinirim.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, çok sevindim beğenmene:) Açıkcası saksılarda hiç denemedim, acaba boyadan mı kaynaklıdır. Zaman geçtikçe paylaşırım sonuçları, umarım sorun olmaz:) En güzeli dekoratif oöarak kullanmak, yani plastik saksısından çıkartmayıp dışarıda sulayıp sonra onun içine koymak. Bu konu senin uzmanlık alanın gerçi:)
      Sevgiler benden, öperim çok.

      Sil
  3. Çok şık olmuş. Gayet özenli hazırlamışsınız. Ellerinize sağlık.. Büyük bir keyif olmalı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nahide:) Gerçekten yapımı çok basit ve keyifli, kullanırken aldığım hazzı anlatamam:))
      Sevgiler, mutlu haftalar:)

      Sil
  4. Çok şık olmuşlar, ellerine sağlık :) Aradaki pırıltı çok güzel durmuş, ne yapayım ben de seviyorum parlayan şeyleri :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Hülyacım:) Aynen bende süslü şeyleri çok seviyorum bazen sade olsun diyorum ama yok yine aynı:)
      Mutlu geçsin haftan. Sevgiler:)

      Sil
  5. çok şık olmuş,bayıldım,eğer içleri sırlı olursa sulasan da dışarı su sızmıyor,ama bu kaplarında altına delik yapmıyorlar:)
    görür görmez sarmaşık olasım geldi ama:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım:) Ne mutlu oldum beğendiğine bir bilsen:) Bunu hiç düşünmemiştim, ben sızdırmaz diye planladım ama doğru dedin. Onları plastik bir kaba koyup sonrasında bu saksıya koymalı, sularken çıkartır tekrar koyarım. Ne iyi ettin beni uyardın:)
      Tatlım benim sarmaşık olsan sen en güzellerinde olurdun:)) Öperim kocaman seni:)

      Sil
  6. Müthiş olmuş, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Beğenmen beni çok mutlu etti:)
      Sevgiler.

      Sil
  7. geri dönüşüm adına güzel bir çalışma olmuş...

    YanıtlaSil
  8. What a great idea to paint vases and use glitter as well, it gives them such a festive and bright look. Love your pictures, so springy they are :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Regina nice compliment what you wrote my sweet friend. I can not tell you how happy I dislike. Thank you much for the support and interest:))

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Cici bir gün olsun bugün inşAllah. Sevgiler:)

      Sil
  10. Merhaba, bloğunuzu tesadüfen keşfettim ve başta iç açıcı dizaynı olmak üzere çok beğendim. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, bloğunuzu tesadüfen keşfettim ve başta iç açıcı dizaynı olmak üzere çok beğendim. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, hoşgeldiniz:) Tasarım konusunda arada yazdığım yazılar oluyor, onlara bakmak isterseniz çok işinize yarayabilir:) Arada paylaşımlarıma devam etmeyi planlıyorum. Tekrar görüşmek dileğiyle.
      Sevgiler, mutlu haftasonları:)

      Sil