27.10.2014

Acı Badem Kurabiyesi

 Kış geldi mi illaki çay yanında hamur işi istiyor insanın canı. En pratiğinden acı badem kurabiyesi benim favori tarifim. Özellikle börek yaptıktan sonra beyazları da değerlendirmiş oluyorum.
Ev yapımı mis gibi acı badem kurabiyesinin tarifi aşağıda;

Acı Badem Kurabiyesi:
3 yumurta akı
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı toz tarçın
1 küçük paket dövülmüş fındık


 İlk olarak yumurta akları ve şekeri kar beyazı olana kadar iyice çırpıyoruz. Daha sonra unu, tarçını ve fındığı ekleyip harcı karıştırıyoruz. İstediğimiz ebatta pişirme kağıdını yarısına kadar harç ile dolduruyoruz. Ve 175 derecede pişiriyoruz.
Benim gibi çetrefilli tariflerden haz etmeyenler, çalışan bayanlar, küçük bebeği olanlar mutlaka deneyiniz:)


 Umarım beğenirsiniz ve sonuçları benimle paylaşırsınız:)
Musmutlu günleriniz olsun. Sevgiler.

10 yorum:

  1. uzun zaman oldu ev yapımı acı badem kurabiyesi yemeyeli . annem yapardı ben çocukken ama o da yapmayalı uzun zaman oldu. Çok sevmeme rağmen nedense yapmak yerine hep hazır aldım. Tarifini deneyeceğim ve en kısa zamanda sonucu bildiririm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel tesadüf olmuş:) Sonucu merakla bekliyorum. Sevgiler:)

      Sil
  2. o ne güzel fotoğraf öyle,kurabiye yapasım yok şu ara ama,fotoğraf beni aldı içine,okudum tarifini de pek beğendim kayınvalideme yapayım,zira ben yemiyorum şekerli şeyler:)))
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Havva:) Belki şekerini azaltınca bir parça sende tadarsın:) Umarım annende beğenir:) sevgilerimle öptüm:))

      Sil
  3. Elis ilk defa bademsiz acı badem kurabiyesi görüyorum tarifi eksikmi yazdın yada sevmediğin içinmi kullanmadın, ama yinede kurabiyeler nefis görünüyor ellerine sağlık canım afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok eksik değil, tarif böyleydi canım:) Tadı çok lezzetli oluyor tavsiye ederim. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Sevgiler.

      Sil
    2. Eliscim bilmişlik taslar gibi yazmışım önceki yorumu umarım yanlış anlamamışsındır tarifi teyit etmek için öyle yazdım hani belki eksik yazmışsındır diye mutlaka çok güzeldir, tarif defterime ekledim bile sevgiler.

      Sil
    3. İçin rahat olsun canım hiç aklımdan bile geçmedi :) İyi niyetin, zarifliğin ve arkadaşlığın için çok teşekkür ederim. Sevgiyle öperim çok:)

      Sil
  4. Merhaba, tarifinizi denedim gerçekten çok lezzetli bi kurabik oldu.. Teşekkürler bu güzel tarif ve şahane fotoğraflar için ;) Birşey sormak istiyorum; karışımdan kaşıkla yağlı kağıda döktüğümde fazlasıyla yayıldılar, acaba çok akışkan olduğu için mi böyle oldu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, adınızı bilemediğim için yazamadım:) Tarifi beğenmenize ve denemenize çok sevindim. Yağlı kağıt derken yanlış mı anladım, kapsüllerde bahsediyorsunuz değil mi? Eğer kapsüllerde bahsediyorsanız belkide kıvamı sulu olmuştur. Çok sulu olmamalı, biraz macun gibi aymaması gerek.
      Umarım yardımcı olabilmişimdir:) Sormak istediğiniz başka birşey olursa çekinmeyin lütfen:)

      Sevgiler.

      Sil