18.08.2014

Vintage Duvar Dekorasyonu

 Ah bu başımıza vintage derdini açanlar utansın :) Ne güzel gül gibi geçinip gidiyorduk, evimiz sadeydi ama mutluyduk. Şaka bir tarafa ev dekorasyonu sonu gelmeyen bir dert hepimiz için, özellikle de duvar dekorasyonu. Uygun obje seçilmeli, objeler uyum içerisinde olmalı, bir bütünlük sağlamalı ve gözü yormamalı bence. Biz mobilyamızı aldığımızda vintage tarz ve beyaz mobilya çılgınlığı bu safhada değildi, yoksa hiç koyu kahve koltuk takımı alırmıydım:) Dürüst olmak gerekirse koltuğun zarar görmesi için elimden geleni ardıma koymadım fakat nafile koltuk taş gibi. Bende salonumun görünümünü duvar dekorasyonu ile değiştirdim.

 Birçok çerçevem vardı onlardan birlikte hoş gözükenleri ayırdım, bazılarına fotoğraf, bazılarına çiçek desenli Cath Kidston' dan aldığım reçel setindeki kağıtları koydum. Çerçeveleri asarken koltuğu ortaladım ve bir simetri yaratmaya çalıştım. İlla simetrik olması da şart değil bence.





 Duvara tabak asmak bana çocukluğumu hatırlattığı için evdeki tabakların bazılarını ve çiçek desenli kağıtla kapladığım İKEA mum altlıklarını da dekorasyona dahil ettim. Evet artık evde çerçeve kalmadığına göre yenilerini alabilirim:)




 Kullandığım kağıtları instagram hesabımdan soran arkadaşlarım oluyor, zamanla buradan bazılarını paylaşmayı planlıyorum. Fikirlerinizi ve uygulamalarınızı benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Şimdiden kolay gelsin :)

12 yorum:

  1. Bu duvar bir şahane olmuş dostum! evde çerçeve kalmadığına göre yenilerini almaya devam:)

    YanıtlaSil
  2. Aynennnn öyle tatlım hayır yakında iflas bayrağını çekersem hiç şasırmam :) Çok teşekkürler beğenmene sevimdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba eviniz çok hoş olmuş. Aynı ton koltuklarım var . Değişiklikler yapmak istiyorum . Duvar ve kentlerde. Fikriniz hoşuma gitti. Yardımcı olursanız sevinirim

      Sil
    2. Merhaba! Tam olarak yardımcı olmamı istediğiniz konu nedir bilmiyorum ama ben genel olarak bahsedeyim. Çerçeveler Englishhome, madam Coco ve İkea ağırlıklı alındı. Duvardaki tabaklar Greengate'den( Tepehome' dan bulabilirsiniz). Sormak istediğiniz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
      Sevgiler.

      Sil
  3. Merhaba , öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim . Sağ ve sol bastaki uzun çerçeveleri ve kelebekleri nerden aldınız . Aslında fotoğraf yollayıp krlentler hakkında yardimci olmanız rica etsem 😑😕😌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çerçeveleri soran çok oluyor, açıkcası onu ben evlenmeden önce züccaciye tarzı bir yerden aldım bir markası yok. Eğer çoklu ahşap çerçeve diye aratırsanız aynısı veya benzerlerini bulabilirsiniz. Kelebekler geçen yıl Englishhome' dan. Açıkcası küçük bşr kızım olduğu için ve yoğunluktan hemen dönüş yapamadamda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Mailim sweetelishome@gmail.com gönderirseniz ne zaman müsait olursam yardımcı olmaya çalışırım.

      Sil
  4. Günaydın Tuba hanim. Allah bağışlasin minik prensesinizi...
    Geç donus yapmanız önemli değil. Benim de minik prensesim 2 ay sonra teşrif edecek . Evimi o gelmeden tadilat a soktum. Şimdi boya duvar kağıdı balkon dizaynı perde olayina girdim. Sizin bu çerçeve olayı ve krlentler lere süslemeniz oturma odasında da bi değişiklik yapma ihtiyacımi gün yüzüne çıkardı. Koltuklar taş rengi olduğu için ne yapsam bilememistim. Yeniden yineden çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. ...
    mail adresinize fotoğraf yolladım. Size kolay gelsin prensesinizle. ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın:) Çok teşekkür ederim, hepimizin evladını Allah bizlere bağışlasın. Sizinde evladınız sağlıkla aranıza katılsın ve çok mutlu bir hayatı olsun. Şimdi bakıyorum maile.

      Sil
  5. Tabakları duvara ne ile astınız ?

    YanıtlaSil
  6. ezgi batmaz15.11.2016 16:52

    tuba hanımcım gerçekten evimde ne yapmak istediysem siz aynılarını yapıyorsunuz çok ama çok beğenerek izliyorum bloğunuzu fırsat buldukça.kırlentler çerçeveler bir harika.acaba kırlentleri kendiniz mi yaptınız.dikiş makinem yok bende çok istiyorum koltuklarıma kırlent yapmayı bana fikir verebilir misiniz.mail adresim scusamalizia@windowslive.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ezgi:)
      Çok mutlu oldum zevklerimizin aynı olmasına:)
      Kırlentlerimin bazıları örme, bazıları dikiş makinesi ile dikilip tarafımdan boyandı:)) Bazıları hazır. Buradakiler hazır English Home' dan almıştım. Eski kırlentlerinizi kendi zevkinize göre yenileyebilirsiniz. Mesela boncuk işleme, püskül, kanaviçe... gibi ufak değişikler evinize sıcaklık getirecek ve size iyi gelecek bence:)

      Sil